Букварче, мое друграче - Илустрираната букварка

Додади коментар

Букварче, мое друграче - Илустрираната букварка

Букварче, мое друграче - Илустрираната букварка

250,00 ден.
Шифра на производ: 7500081
ISBN: 9786082285481

Достапност:  залиха

Kоличина

Во кошничка
Достапност во книжари
01 Online продавница
Бр.1 Скопје , Центар
Бр.2 Скопје , Центар
Бр. 3 Прилеп
Бр. 4 Скопје, Влае
Бр. 5 Велес
Бр. 6 Струмица
Бр. 8 Кочани
Бр. 9 Битола
Бр. 12 Штип
Бр. 13 Охрид
Бр. 14 Битола
Бр. 15 Скопје, Рамстор
Бр. 17 Струга
Бр. 18 Струга
Бр. 19 Струмица
Бр. 20 Кичево
Бр. 21 Скопје, Сити мол
Бр. 22 Скопје, Капитол мол
Бр. 23 Скопје, Дајмонт мол
Бр. 24 Куманово
Бр. 26 Охрид
Бр. 27 Скопје, Аеродром
Бр. 28 Скопје, Капиштец
Бр. 29 Кавадарци
Бр. 31 Скопје, Тафталиџе
Бр.32 Скопје, Ист Гате

Илустрираната букварка „Букварче, мое друграче “ на авторката за деца Сузана Мицева може да се чита како сликовница, стихозбирка, но и како методски прирачник во изучувањето на македонската азбука. Авторката вешто си игра со поимите, ја буди детската фантазија и ја разгорува нивната имагинацијата. Она што особено паѓа во очи е едноставниот пристап, богатите ситихви, но и вкрстената рима којашто е исклучително важна за децата на оваа возраст. Оваа илустрирана букварка е резултат на високо професионална тимска работа. Стиховите, како појдовна точка, го мотивираат и инспирираат уредникот да креира интерактивни активности, а илустраторот, со својот вешт дизајнерски пристап, визуелно да им ги приближи како стиховите, така и дадените предизвици покрај секоја буква. Имајќи ги во предвид целите на актуелните наставни концепции во предучилишното и раноучилишното воспитание и образование, кои подразбираат високи литературно-естетски и креативни методичко-дидактички пристапи по пат на учење низ игра, оваа букварка во целост одговора на сите предизвици во реализирање на воспитно-образовниот процес на едно дете, како во градинките и училиштата, така и во домашни услови. Проф.д-р Ана Витанова Рингачева

Автор

Сузана Мицева;

Издавач

Просветно Дело

Година на издавање

2022

Број на страници

39

Производител

Напредок Принт

Останати производи од оваа група

Во кошничка

130,00 ден.
Во кошничка

149,00 ден.
Во кошничка

160,00 ден.
Во кошничка

149,00 ден.
Во кошничка

180,00 ден.

Прегледани производи

logofooter
  • „Димитрие Чуповски“, бр. 15, Поштенски фах 6, 1000 Скопје
  • Тел. + 389 (0) 2 3117 255;
    Факс. + (0) 2 3220 373
  • Комерција: goran.dukoski@yahoo.com

Продажни места